Czabán Általános iskola
Czabán Általános iskola
Iskola-játék (focisikerek)

 ISKLA – JÁTÉK
 
 
Iskolánk, mint közoktatási típusú sportiskola már hosszú évek óta résztvevője a Magyar Labdarúgó Szövetség OTP – MOL Bozsik intézményi programnak. A program célkitűzése, hogy oda vigye a legnépszerűbb játék lehetőségét, ahol a legszélesebb utánpótlásbázisok találhatók: az óvodákba, általános iskolákba. Nem véletlenül épültek meg kerületünkben sem a műfüves sportpályák.

A szókapcsolat  2015.március 29-én vasárnap azonban más értelemben is jelentkezett.
Ekkor rendezték a jelzett program területi tornáját a Sződliget utcai csarnokban. Újpesti, zuglói és kerületi általános iskolák I. (1 – 2. osztály) és II. (3 – 4. osztály) korcsoportos fiai és lányai mérték össze tudásukat egy egész napos versenysorozat keretében.

Az eseményen I. korcsoportos fiaink produkálták azt a bizonyos iskolajátékot. A hat résztvevő közül kimagasló teljesítménnyel, toronymagasan végeztek az első helyen.
Sorozatban 4:0, 5:0, 6:0, majd végül a döntőben az újpesti Szigeti iskola elleni újabb 5:0-val bizonyították, hogy azon a napon nem volt jobb náluk.

A húsz szerzett gólból egy ifjú focipalánta alaposan kivette a részét, Balogh Dominik 2.a osztályos tanuló egymaga 18 gólt szerzett.
Egy korosztállyal feljebb sem kellett szégyenkezni, hisz az egyetlen botlás 3. helyet ért a nyolc csapatos mezőnyben.
És a lányok sem voltak piskóták! A helyosztó mérkőzéseiket mindkét korcsoportban hozták egy 2:0 és egy 4:0 eredménnyel.

Sikereikhez gratulálunk!
                                                                                        Szilvi néni és Gyula bácsi
 Copyright © 2010 Czabán Általános Iskola. Minden jog fenntartva