Czabán Általános iskola
Czabán Általános iskola
Katasztrófavédelmi vetélkedő

Március 24. 

 A tegnapi nap folyamán vett részt iskolánk csapata az ezévi katasztrófavédelmi versenyen. A verseny idén inkább túlélőnaphoz hasonlított, mivel az időjárás nem kedvezett neki.Az egésznapos fagyoskodás a nyílt terepen mindenkit nagyon igénybe vett.
Csapatunk végül a 6. helyet szerezte meg. A fővárosi versenyre a László Gyula Általános Iskola és Gimnázium általános iskolai csapata jutott tovább.
A gyerekeknek nagyon sok olyan dologról kellett számot adnia, ami tőlük igen távol áll, és a hétköznapi életben szerencsére a legritkább esetekben van szükség.
Nyúlgátat építettek, elsősegélyt nyújtottak, tűzoltási alapismereteikről adtak számot, kerestek aknát, gyűjtöttek be kézigránátot, túlélő csomagot állítottak össze, vegyi katasztrófa elhárításánál segédkeztek, számot adtak közlekedési ismereteikről, átélhették egy szemüveg segítségével, hogy milyen érzés alkohol/drog befolyása alatt közlekedni, és vegül - igaz, nem egy oroszlánt, de egy nagyon ügyes ebet is legyőztek.Azt mondták, hogy összességében jól érezték magukat, csak a langyos idő hiányzott nagyon, és jövőre is szeretnének részt venni a versenyen.

Képes beszámoló: itt

K
amarás KrisztinaCopyright © 2010 Czabán Általános Iskola. Minden jog fenntartva