Czabán Általános iskola
Czabán Általános iskola
Segítsd az iskoládat

 http://www.czaban-bp.sulinet.hu/userfiles/segitsd(1).jpg

Ágoston Kristóf 8.a  Árvai Márk 6.a Bacsó Levente 6.b Ecsedi Maja 6.b

November 22-én  pénteken 9-kor mi  nem az iskolapadban ültünk.

Segítettük az iskolánkat.

A döntőre az Újpalotai Közösségi Házban került sor.

Gábor bácsi (Várhegyi Gábor) az egész vetélkedősorozat atyja, játékmestere idén is izgalmas és szórakoztató feladatokat talált ki nekünk és rajtunk kívül még 4 iskolának.

2013-ban előzetes feladatként Gárdonyi Géza Egri csillagok című művéhez kellett rajzolni és fogalmazást készíteni.

A czabános riport szépség különdíjas lett!  Dobos Alexa 5.b-s társunk rajza pedig szintén kitüntetést kapott! Elsőseinknek ugyancsak rajzolással kellett „segíteni”: Hajdú Dávid és Zámbó Zsaklin olyan ügyesek voltak, hogy őket is szólították a díjak kiosztásakor.

A szeptember óta folyó versengésben az iskolák „otthon” kapták a feladatokat: kerestünk-kutattunk, fejtörőket, logikai feladatokat is meg kellett oldanunk. Ebben az iskola tanárai is segíthettek. Leginkább DÖK-segítőnk, Szirochman Éva néni fogta össze a feladatok megoldását.  

Mire minden akadályon túllettünk, összesítésben a II. helyen álltunk, egyetlen ponttal lemaradva a Kolozsvár iskola mögött.

Eljött a döntő napja, az a bizonyos sulimentes péntek.

A szokásos klipfelismerési feladatokkal kezdtünk. Nem féltünk, mert énektanárunk Kriszta néni füle már kép nélkül  is rávágta a helyes megoldást a felismert zenékre. Később gyermekdalokat és mondókákat is folytatnunk kellett.

Gábor bácsi idén új ügyességi feladatokkal lepett meg minket: jót mulattunk azon, mikor egy társunkat kellett a levegőben tartva egyensúlyozni, és egy ceruzával beletalálni az üveg szájába. De ügyes volt Márk is, aki a „sapkás” játéknál kiskanállal lapátolta a vizet. Jómagam babszemeket hordtam időre szívószállal egyik tálból a másikba. Vagy a Hotelportás játék is sok nevetés forrása volt.

A Kicsoda micsoda játék (képek elmagyarázása) és az Adventi naptár képfelismerései is már jól ismert feladványok voltak.

Hamar elröppent a délelőtt és 15:00-kor, a szokásos tortaevés után következett az eredményhirdetés:

1054+ 40 pont (hogy másodikak lettünk a döntőn)

hozott pontszám: 1040

összesen: 2134 pont

I. helyezés!!!

Nagyon örültünk!

Velünk örült igazgatónk, Laci bácsi is, aki büszke volt ránk, és gratulált a csapatnak.

További sorrend: II. hely: HARTYÁN; vetélkedőn szerzett: 1072+ 50 pont(hogy elsők lettek a döntőn) hozott pontszám: 981 összesen: 2103 pont.

III. hely: LÁSZLÓ GYULA GIMNÁZIUM vetélkedőn szerzett: 1031+ 30 pont(hogy harmadikak lettek a döntőn) hozott pontszám: 998 összesen:2059 pont

IV.hely: KOLOZSVÁR ISKOLA vetélkedőn szerzett: 967+ 20 pont(hogy negyedikek lettek a döntőn) hozott pontszám: 1041 összesen: 1968 pont

V. hely: KOLOZSVÁRI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM vetélkedőn szerzett: 869+ 10 pont(hogy ötödikek lettek a döntőn) hozott pontszám: 1026 összesen: 1905 pont

A szünetben köszöntöttük a határon túli magyar iskola csapatát: egy- egy czabános ajándékcsomagot adtunk át kolozsvári diáktársainknak, mely egy táskából, egy pólóból és egy saját készítésű mécsesből állt. A legjobban mégis az igazi bőrfocinak örültek, főleg a csapat fiú tagjai.

Másnap erdélyi vendégeink a Parlamentet látogatták meg. Örömmel láttuk a czabános táskát egyikük oldalán…

Összességében  jó mulatság volt ez az egész! Köszönjük Várhegyi Gábor bácsinak és a szervezőknek!

Közel 70 ezer forint értékben nyertünk játékokat és sportszereket iskolánknak, valamint egy festményt is átvehetett az iskola, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr felajánlásából.

Lejegyezte: Ágoston Kristóf, a csapat tagja

 

 

 

 

 
Copyright © 2010 Czabán Általános Iskola. Minden jog fenntartva